Kokonaissuunnittelu


Kokonaissuunnittelu on nimensä mukaisesti kaiken kattava suunnitelma. Siihen sisältyy tilasuunnittelu, pintamateriaalit ja värit.

Kaikki tilassa käytettävät irto- ja kiintokalusteet ja tekstiilit löytyvät suunnitelmista. Myös valaistussuunnitelma kuuluu tähän kokonaisuuteen ja siihen sisältyy kiinteästi asennettavat valaisimet, irtovalaisimet ja mahdolliset ulkovalaisimet. Suunnitelmat esitellään pohjakuvin ,2D- ja 3D- piirroksin. Suunnitelmaan kuuluu myös sopimuksen mukaan huonekortit, joita voi käyttää apuna työmaalla tai tarjouspyynnöissä. Prosessi muuntuu aina tarpeen ja tilauksen mukaan. Pienemmissä projekteissa kaikkia vaiheita ei käydä läpi, mutta suuremmissa kohteissa vaiheet ovat käytössä ja niihin olisi syytä varata riittävästi aikaa. Uudiskohteissa suunnittelijaan kannattaa olla yhteydessä heti rakennusprojektin aloittamispäätöksen tekemisen jälkeen.

Suunnittelija pystyy hahmottamaan tarvittavan ajankäytön. Monia ratkaisevia päätöksiä tehdään jo talon suunnitteluvaiheessa. Esim. valaistukseen voi vaikuttaa paljon siinä vaiheessa, kun talon piirustukset ovat vielä pöydällä, eli suunnitteluvaiheessa. Kun sähkösuunnitelma on lyöty lukkoon, niin sen jälkeen moniin valaistukseen liittyviin seikkoihin ei välttämättä voi kovinkaan paljon vaikuttaa.

Kannattaa unelmoida ja tuoda suunnittelijalle hulluimmatkin ideat esiin, koska ne voivat olla toteutuskelpoisia unelmia. Remontoinnissa on hyvä myös olla mahdollisimman aikaisessa vaiheessa yhteydessä, jotta samalla kerralla saa kaikki korjaamista vailla olevat asiat suunnitteluun. Kaikkea ei kuitenkaan tarvitse laittaa kerralla uusiksi. Joskus suunnitelman voi tehdä valmiiksi ja toteutus voi tapahtua vaiheittain. Ensin tehdään pinnat ja myöhemmin hankitaan uusia huonekaluja ja valaisimia. Kun suunnitelma on olemassa, on helpompi ajatella sitä vaiheittain, eikä epätoivo iske kesken rakentamisen tai remontin. Ota rohkeasti yhteyttä, niin suunnitellaan yhdessä elämäsi koti tai työpaikka.

Projektin hinnoittelu

Suunnittelu
80
€ + alv.24 % / h
Työmaakäynti
50
€ / h
Konsultointi
350
€ ( 1h + 3h )

MUISTA SEURATA!