Valaistussuunnittelu


Valaistussuunnitelman teko on rakentamisessa yksi ensimmäisistä suunnittelun vaiheista.

Valaistus nostaa tilan tunnelmaa ja korostaa parhaita sisustusideoita. Säädettävyys valaistuksessa on ensiarvoisen tärkeää, koska tiloja voidaan käyttää moniin eri tarkoituksiin. Suunnitelmaan sisältyy kiinteästi asennettavat valot, irtovalaisimet ja mahdolliset ulkovalaisimet.

Suunnitelmaan kuuluu tunnelma-, työskentely- ja yleisvalaistus. Asiakas saa valaisinkartan, josta ilmenee valaisinten paikat, lukumäärät ja tyypit. Kartan voi toimittaa sähkösuunnittelijalle sähkösuunnitelman tekoa varten.

Eli kannattaa olla hyvissä ajoin liikenteessä tämän asian suhteen, jotta voi vaikuttaa valaisinten paikkoihin ja muunneltavuuteen.

Valaistus tuo varsinaisen tunnelman tilaan. Jos tämän vaiheen ohittaa, niin upeimmatkaan materiaalit eivät näytä parhaita puoliaan ja usein valaistuksen variaatiot jäävät rajallisiksi. Muunneltavuus onkin tärkeää niin koti-kuin toimistotiloissa. Erilaiset valotilanteet mahdollistavat tilojen monipuolisen käytön. Esimerkiksi hoitohuoneen himmennettävyys toisi asiakkaalle paljon rentoutuneemman olon hoidossa. Kun valoa tarvitaan tarkkuutta vaativaan työhön, niin lisätään vain tehoa. Myös useissa liikuntatiloissa valoja pitäisi voida säädellä. Aina ei tarvita täyttä valotehoa rauhallisempaan menoon. Kotona puolestaan vaikkapa kylpyhuonetiloissa voi olla ns. siivousvalo ja lisäksi pari muuta valonlähdettä, joita käytetään saunottaessa. Tuodaan valoa pimeyteen!

Projektin hinnoittelu

Suunnittelu
80
€ + alv.24 % / h
Työmaakäynnit
50
€ / h
Konsultointi
350
€ ( 1h + 3h )

MUISTA SEURATA!